Als vrijwilliger een mantelzorger ondersteunen

Een zorgmaatje zet zich één keer per week of 2 weken in om de mantelzorger te ontlasten van hun zorgtaak. Door gezelschap te bieden aan degene die de zorg nodig heeft. Dit kan zijn: samen koffie drinken, een wandelingetje maken, een praatje maken of samen een gezelschapsspel doen. Als de wens is om er samen op uit te gaan, naar een buurthuis, het bos, de stad, of een hobbyclub, kan dat ook. Het draait om aandacht en persoonlijk contact.

Zinvolle steun in de rug

Vrijwilliger Karin komt iedere woensdag langs bij het echtpaar Pietersen. Ze drinken samen koffie en daarna kan mevrouw naar haar wekelijkse kaartclubje. Meneer Pietersen heeft de ziekte van Parkinson en zocht een fietsmaatje. Een en ander kon met elkaar gecombineerd worden. Karin en meneer Pietersen gingen die middag dan samen fietsen en het klikte goed tussen hen. Helaas is het fietsen nu niet meer mogelijk voor meneer Pietersen. Daarom komt Karin hem nu die middag thuis gezelschap houden. Voor mevrouw Pietersen een uitkomst: “Het is fijn om woensdagmiddag in een andere omgeving door te brengen, het ontspant mij zeer en mijn man gunt het me ook. Wij zijn heel blij met Zorgmaatje!”

Vrijwilliger worden?

U hoeft geen deskundige te zijn. Het gaat erom dat u enthousiast en geïnteresseerd bent. De bedoeling is dat de mantelzorger dankzij uw ondersteuning de zorg kan blijven volhouden en na verloop van tijd zelf weer goed verder kan.

Hoe werkt het?

Als u zich aanmeldt, nodigt de coördinator u uit voor een intakegesprek.Zij bekijkt welke deelnemer en vrijwilliger goed bij elkaar passen en stelt hen aan elkaar voor. Als de koppeling succesvol is, gaat u samen verder. De coördinator blijft bereikbaar voor vragen of advies.
Als maatje krijgt u een training voor deze functie en begeleiding door een beroepskracht.

Hebt u zin in deze nieuwe uitdaging?

U kunt contact opnemen met Jenny Tromp 
T   06 187 29 505
E   

U kunt u ook aanmelden via onderstaand contactformulier
Naam *   
Geboortedatum   
Adres *   
Telefoonnummer *   
E-mailadres *   
Onderwerp *   
Bericht *   

* Velden met een * zijn verplicht