Als vrijwilliger een mantelzorger ondersteunen

Wat doet een zorgmaatje?

Een zorgmaatje zet zich één keer per week of 2 weken (max.4 uur per maand) in om de mantelzorger te ontlasten van hun zorgtaak. Door gezelschap te bieden aan degene die de zorg nodig heeft. Dit kan zijn: samen koffie drinken, een wandelingetje maken, een praatje maken of samen een gezelschapsspel doen. Als de wens is om er samen op uit te gaan, naar een buurthuis, het bos, de stad, of een hobbyclub, kan dat ook. Menselijkheid en gelijkwaardigheid staan centraal. Het draait om aandacht en persoonlijk contact.

Vrijwilliger worden?

U hoeft geen deskundige te zijn. Het gaat erom dat u enthousiast en geïnteresseerd bent. De bedoeling is dat de mantelzorger dankzij uw ondersteuning de zorg kan blijven volhouden en na verloop van tijd zelf weer goed verder kan.

Hoe werkt het?

Als u zich aanmeldt, nodigt de coördinator u uit voor een intakegesprek.Zij bekijkt welke deelnemer en vrijwilliger goed bij elkaar passen en stelt hen aan elkaar voor. Als de koppeling succesvol is, gaat u samen verder. De coördinator blijft bereikbaar voor vragen of advies.
Als maatje krijgt u een training voor deze functie en begeleiding door een beroepskracht.

Hebt u zin in deze nieuwe uitdaging?

U kunt contact opnemen met Joke Voorwinden
T   06 411 304 58
E  

U kunt u ook aanmelden via onderstaand contactformulier
Naam *   
Geboortedatum   
Adres *   
Telefoonnummer *   
E-mailadres *   
Onderwerp *   
Bericht *   

* Velden met een * zijn verplicht