met

Energieke en deskundige jongerencoach

Voor 24 uren per week
Als één van onze jongerencoaches ondersteun jij individuele jongeren bij het oplossen van diverse vraagstukken. Je doet dat op een manier die de jongeren motiveert om zelf of samen met hun omgeving aan de slag te gaan met hun vragen en voorziet hen ter ondersteuning daarbij van de benodigde informatie en contacten. Je begrijpt hun belevingswereld.
Je staat stevig in je schoenen en hebt affiniteit met straatcultuur. Je hebt ervaring in het werken met jongeren die op meerdere vlakken dysfunctioneel gedrag laten zien, soms in de (licht) criminele sfeer. Je communiceert makkelijk en zelfstandig met partnerorganisaties op het gebied van veiligheid. Bovendien weet je om te gaan met jongeren met lichte verstandelijke beperkingen en/of ASS-problematiek.
 
Tot slot ben je goed in staat om te werken in teamverband en toon je durf, creativiteit en doorzettingsvermogen.
 
Je opereert voornamelijk vanuit onze Vakgroep Jongerenwerk, maar hebt daarnaast nauwe contacten met onze vier gebiedsteams. Zij zijn de spil in de wijk. Zij kennen de bewoners, weten wat er speelt en zijn in staat (jongere) bewoners te stimuleren en te ondersteunen bij het verbeteren van hun leven en hun leefomgeving voor zover nodig of gewenst.

Als je bij MET solliciteert gaan we er vanuit dat je:

  • minimaal een relevante HBO opleiding hebt;
  • je geregistreerd staat bij het Registerplein of SKJ, of van plan bent om dat te gaan doen;
  • beschikt over een koffer vol methodieken en gesprekstechnieken;
  • je een zelfstandig professional bent, die zijn/haar regelruimte durft te benutten en verantwoordelijkheid neemt;
  • zelfreflectie en professioneel, methodisch werken als tweede natuur hebt;
  • beschikt over een open manier van communiceren;
  • een vernieuwende instelling hebt en durft te doen wat je nodig vindt, zelfs als dat afwijkt van procedures en protocollen;
  • onregelmatig werken geen probleem vindt (’s avonds, in het weekend);
  • een gezellig en energiek teamlid bent waar collega’s op kunnen vertrouwen en op kunnen rekenen.

Wat bieden wij?

Voor deze functie kom je in dienst bij MET Welzijn Heerhugowaard. MET is onderdeel van de WelschapSocius. Inschaling vindt plaats in salarisschaal 8 van de CAO Sociaal Werk. Onderdeel van de CAO zijn het eigen loopbaanbudget en de mogelijkheid om salaris en vrije tijd uit te ruilen. MET kent daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden met betrekking tot deskundigheidsbevordering, zoals o.a. een begeleide intervisie. Als je bij MET werkt, krijg je de beschikking over een iPhone, een iPad en/of een laptop. Tot slot heb je, in overleg met je collega’s, veel eigen regie over je werk en, binnen kaders, veel vrijheid je eigen functie vorm te geven.

Informatie & solliciteren

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eerde de Swart, M 06 14 71 84 41,
Manager MET Welzijn. Je sollicitatiebrief met CV kun je zenden aan E solliciteren@welschap.nl o.v.v. van “Jongerencoach MET”.  Zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden, sluit de procedure.