Serpil@Stadnieuws

Wie ben je en wat doe je bij MET Welzijn?

Ik ben Serpil Gozutok en ik werk sinds 2016 bij MET als sociaal werker. Dat houdt in dat inwoners bij mij terecht kunnen met allerlei vragen over zorg en welzijn. Denk aan gezondheid, huisvesting, financiën, rouwverwerking en relatieproblemen. Mijn specialisme binnen het sociaalwerk is cliëntondersteuning. Deze ondersteuning is bedoeld voor inwoners met een beperking die extra hulp nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan een licht verstandelijke beperking, een chronische ziekte, dementie of autisme. Ook ben ik de contactpersoon voor jonge moeders in Heerhugowaard; meiden jonger dan 24 jaar die wat hulp kunnen gebruiken. Ik geef hen bijvoorbeeld tips over de opvoeding of over het combineren van opvoeden met school of werk.

Kun je een voorbeeld geven van jouw hulp aan een inwoner?

Een tijdje terug kwam een meisje bij me. Telkens als ze aan een studie begon lukte het haar niet om deze af te maken. In gesprek met haar kwamen we op het idee om een intelligentietest bij haar af te nemen. Daaruit is gebleken dat ze een lichtverstandelijke beperking heeft. Dat heeft haar veel meer duidelijkheid gegeven, ook over haar studiemogelijkheden. We hebben samen een plan van aanpak opgesteld om haar verder op weg te helpen met het kiezen van de juiste studie. Dit is een goed voorbeeld van mijn werk als cliëntondersteuner.

Hoe verloopt het contact met de inwoners?

Inwoners herkennen ons steeds beter en spreken ons vaker aan. Ik word ook weleens spontaan uitgenodigd om bij iemand binnen te komen om te praten. In alle vertrouwen kunnen mensen hun verhaal bij mij kwijt. Dat hoeft niet eens bij hun thuis of ergens in een café of restaurant te zijn. Ik maak met mensen ook weleens een wandeling, zodat ze in alle rust hun hart kunnen luchten. Privacy staat bij ons hoog in het vaandel.

Waar in Heerhugowaard werk je?

Samen met nog vier collega’s werk ik voor de Schilderswijk, de Noord, de Heemradenwijk, de Draai, het bedrijventerrein en het Raadshuisplein. In deze wijken lopen wij rond om mensen te helpen. Maar uiteraard kan iedere Heerhugowaarder met een vraag contact met mij opnemen.

Wat vind je mooi aan je werk?

De diversiteit. Er zijn zoveel verschillende mensen met verschillende problemen. En iedereen gaat weer anders met zijn problemen om. Elke dag is weer anders en daarom is mijn werk zo uitdagend.

@Stadsnieuws HHW januari 2019