Mantelzorgondersteuning

Als een naaste of goede bekende zorg nodig heeft en u gaat helpen, dan bent u mantelzorger. Soms bestaat die zorg uit af en toe een boodschap voor iemand doen, soms ook is die zorg er 24 uur, 7 dagen in de week en veel mantelzorg zit daar tussenin. Mantelzorger zijn kan heel belastend zijn, ongeacht het aantal uur dat u er aan besteed.

MET kan iets voor u betekenen als u vragen heeft over uw rol als mantelzorger of over praktische / administratieve zaken. Ook kunnen we u ondersteunen als u zich overbelast voelt. Samen kijken we hoe u meer ruimte voor uzelf kunt creëren.

Regelmatig zijn er activiteiten of cursussen waar u als mantelzorger aan deel kunt nemen.

Jonge mantelzorgers

Als je jong bent kun je ook mantelzorger zijn. Misschien is je vader of moeder ziek en ga je daarom altijd snel naar huis. Of misschien ga je daarom juist liever niet naar huis. En als je thuis een zusje of broertje hebt dat ziek is of veel zorg nodig heeft, kan dat veel invloed hebben in je leven. Er zijn meer jonge mantelzorgers dan je denkt. Je bent dus niet de enige. En je hoeft er niet alleen voor te staan. MET ondersteunt jonge mantelzorgers. Bel of App ons gewoon eens; wie weet kunnen we iets voor je doen. Je kunt contact opnemen met Eline, T 06 28558165.

MET nieuwsbrief voor mantelzorgers

Dag van de Mantelzorg

MET verzorgde op 10 november 2017 een divers aanbod aan activiteiten voor mantelzorgers.

Mantelzorgcompliment

MET verzorgde in opdracht van de gemeente de aanvragen en uitbetaling van het Mantelzorgcompliment 2017.