Mantelzorgondersteuning

Als een naaste of goede bekende zorg nodig heeft en u gaat helpen, dan bent u mantelzorger. Soms bestaat die zorg uit af en toe een boodschap voor iemand doen, soms ook is die zorg er 24 uur, 7 dagen in de week en veel mantelzorg zit daar tussenin. Mantelzorger zijn kan heel belastend zijn, ongeacht het aantal uur dat u er aan besteed.

MET kan iets voor u betekenen als u vragen heeft over uw rol als mantelzorger; of over praktische en administratieve zaken. Ook kunnen we u ondersteunen als u zich overbelast voelt. Samen kijken we hoe u meer ruimte voor uzelf kunt creëren.
Regelmatig zijn er activiteiten of cursussen waar u als mantelzorger aan deel kunt nemen.
Contact

Jonge mantelzorgers

Als je jong bent kun je ook mantelzorger zijn. Misschien is je vader of moeder ziek en ga je daarom altijd snel naar huis. Of misschien ga je daarom juist liever niet naar huis. Ook een zusje of broertje dat ziek is of veel zorg nodig heeft, kan dat veel invloed hebben in je leven. Er zijn meer jonge mantelzorgers dan je denkt. Je bent dus niet de enige. En je hoeft er niet alleen voor te staan. MET ondersteunt jonge mantelzorgers. Bel of App onsgewoon. Wie weet kunnen we iets voor je doen. Je kunt contact opnemen met Linda, T 06 188 29 957.
Het Filmpje Jonge Mantelzorgers laat zien wie en wat jonge mantelzorgers zijn.

MET nieuwsbrief voor mantelzorgers

Dag van de Mantelzorg en 'Vrijwilligers Bedankt' week

Wonen Plus Welzijn, Team Vrijwillig, gemeente Dijk en Waard en MET Heerhugowaard organiseren samen de 'Dag van de Mantelzorger' (10 november) en ‘Vrijwilligers Bedankt!’ week (van 5 t/m 13 november). Dit is voor alle mantelzorgers en vrijwilligers in Dijk en Waard. Er worden dit jaar zowel activiteiten/workshops als cadeaupakketten aangeboden. Vanaf maandag 10 oktober 2022 om 10.00 uur kunt u zich inschrijven voor een activiteit of cadeau naar keuze

Mantelzorgcompliment

De afgelopen jraen heeft u als mantelzorger of zorgvrager een beroep kunnen doen op het mantelzorgcompliment van de gemeente Heerhugowaard. In verband met de fusie van beide gemeenten wordt het mantelzorgcompliment dit jaar vanuit gemeente Dijk en Waard geregeld.

Wonen Plus Welzijn Dijk en Waard (WPW) en MET Heerhugowaard voeren het compliment dit jaar gezamenlijk uit. Voor inhoudelijke vragen over uw mantelzorgsituatie kunt u terecht bij MET. De administratieve verwerking wordt gedaan door WPW. Vanaf 1 november tot en met 31 december 2022 kunt u het compliment aanvragen.

Als u mantelzorger bent dan kunt u het aanvraagformulier invullen samen met degene die u verzorgt. In het begeleidend schrijven vindt u alle criteria.

Wat is er dit jaar anders in Heerhugowaard:

  • De mantelzorger (in plaats van de zorgvrager) dient de aanvraag in en krijgt het compliment op zijn of haar rekening overgemaakt. Jonge mantelzorgers krijgen het compliment (pluim) opgestuurd.
  • Er is geen kopie van een indicatie of beschikking of handtekening van een betrokken zorgverlener of kopie van het identiteitsbewijs nodig.
  • Het compliment is € 100,00 euro per aanvraag per persoon, dit is een raadsbesluit van Gemeente Dijk en Waard.
  • Het mantelzorgcompliment moet ieder jaar aangevraagd worden.
  • De criteria vindt u op het aanvraagformulier.

Indien u vragen heeft of ondersteuning wilt bij het invullen, mail naar ">