Klaar met Remi!

Wie had dat gedacht meer dan een jaar geleden? Toen de coronacrisis begon, hebben velen van ons de onthaasting die de maatregelen brachten verwelkomd. Dat is nu een heel ander verhaal geworden.
Als er ooit lol in zat, is die er nu echt vanaf.

Sommigen dachten eerst ‘Nou, dat trek ik wel. Even wat minder mensen zien kan zo erg niet zijn’. Maar we leren nu noodgedwongen dat sociaal isolement iets met je doet. Ook met de sterksten onder ons.

Veel mensen…
  • worden angstiger in het alledaagse
  • worden het zat om thuis te moeten zijn
  • krijgen verlangen naar fysiek contact – ‘huidhonger’, omdat ze gewoon niet meer aangeraakt worden
  • beleven ‘oude issues’ die ze al lang dachten te hebben verwerkt
  • merken dat, hoe zeer ze ook van hun partner houden, hem/haar vaker achter het behang willen plakken. …over de kinderen beginnen we niet eens
  • ontwikkelen depressieve gevoelens

... en nog zoveel meer, maar vooral:

Mensen beseffen dat ze, ondanks een goed netwerk, steeds meer gevoelens van eenzaamheid ontwikkelen. En dat is nogal heftig: het gevoel ‘alleen op de wereld te zijn’.
(Hoe moet het dan voor de mensen zijn met nauwelijks een netwerk, die vóór de crisis al eenzaam waren?)

En gelukkig is er hoop, maar totdat we weer terug kunnen naar hoe het vóór de crisis was, zal het nog een tijdje duren.Daarom komen we elke woensdagavond virtueel samen om met elkaar contact te hebben over hoe het nu met ons is onder dit alles; hoe we dit volhouden. We willen met elkaar delen wat ons helpt deze tijd te doorstaan; van elkaar leren en herkenning krijgen. Ook willen we kijken of er iets is wat we voor onzelf hebben geleerd in deze crisis en wat we meenemen als het straks over is. Misschien zijn we ook een helpende kracht in ons tegengekomen die we niet wisten dat we ze hadden.

En natuurlijk willen we elkaar het gevoel geven dat we voor deze avond samen zijn en niet meer alleen op de wereld. Klaar met Remi dus! En wie weet ontstaan er mooie nieuwe vriendschappen; een uitstekende remedie tegen eenzaamheid.

Aanmelden

Aanmelden kan via dit aanmeldformulier of bel naar 088 88 76 900.
Alle leeftijden zijn welkom.

Praktisch

We beeldbellen via Zoom, elke woensdag van 19.00 tot 20.30 uur. Het is een open groep, dus je kan elke woensdag instromen.
Een computer met camera en microfoon/geluid is wel een vereiste.
Bij aanmelding krijg je een korte handleiding hoe dit werkt – het is allemaal echt simpel hoor.

Begeleiding

De groep wordt begeleid door Chris Hebling en Yvonne Heilig, groepsmaatschappelijk werkers.
Misschien tot woensdag!

 
Klaar met Remi is een samenwerking binnen WelschapSocius