Chantal@Stadsnieuws

 

Wie ben je en wat doe je bij MET?

Ik ben Chantal Petrici en ben sinds april vorig jaar sociaal werker bij MET Welzijn. Inwoners kunnen bij mij terecht met allerlei vragen, maar mijn specialisme is opbouwwerk. Als opbouwwerker breng ik inwoners graag bij elkaar om de leefbaarheid van hun woonomgeving te versterken.

Hoe doe je dat?

Vooral door met mensen in gesprek te gaan en door mensen met elkaar in contact te brengen. Ik spreek veel met inwoners, maar ook met mijn directe collega’s en professionals van andere welzijnsorganisaties die inwoners verder kunnen helpen.

Kun je een voorbeeld geven van jouw hulp aan een inwoner?

Als ik bijvoorbeeld in een wijk hoor dat er meerdere buurtbewoners opvoedvragen hebben, ga ik met hen en met jeugd- en gezinscoaches in gesprek om samen een cursusavond te organiseren. Ik breng dus mensen bij elkaar om iets te organiseren en ondersteun ze daarbij.

Hoe verloopt het contact met de inwoners?

Als ik op Het Sociaalplein in het gemeentehuis ben, word ik altijd wel aangesproken. Mensen herkennen me aan mijn groene vest. Als we door de wijk lopen ligt dat anders. Af en toe spreken mensen je aan, maar het komt ook vaak voor dat we via via signalen binnen krijgen. Zo kan een inwoner ons bellen om door te geven dat hij zich zorgen maakt over zijn buurvrouw. Wij gaan dan even bij haar langs om te kijken of alles goed gaat. Meestal vinden mensen het fijn dat we langskomen en dat zij hun verhaal kunnen vertellen.

Wat maakt je werk zo mooi?

Dat door mijn inspanningen mensen bij elkaar komen en elkaar beter leren kennen. Een goed voorbeeld is wijkcentrum De Horst. Hier komen verschillende mensen bij elkaar om samen leuke activiteiten te organiseren. Zo houden mensen elkaar ook een beetje in de gaten. Er is daar echt sprake van verbinding tussen mensen en dat is waar ik het allemaal voor doe.

@Stadsnieuws HHW februari 2019