Buurtbemiddeling: in gesprek met je buren

Ruzie met de buren is niet fijn. In veel gevallen maken opgelopen emoties het moeilijk om nog rustig in gesprek te gaan en tot afspraken te komen.

Buurtbemiddeling kan helpen om de klachten tussen u en uw buren weer bespreekbaar te maken, zodat u samen naar oplossingen kunt zoeken.

U kunt buurtbemiddeling inschakelen via uw MET-team in de wijk of rechtstreeks contact opnemen met de medewerker buurtbemiddeling:

T  06 41 46 64 50
E 

Hoe buurtbemiddeling in zijn werk gaat, leest u in de folder Buurtbemiddeling.

Wat kunt u zelf doen?

Niemand wil een conflict met de buren. Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Wederzijds rekening houden met elkaar en een open, constructieve communicatie is vaak al het halve werk. Buren die elkaar kennen, hebben vaak meer begrip voor elkaar. Maak daarom gerust eens kennis met uw buren! Wij geven u hieronder enkele tips die kunnen helpen om uw woonplezier te verhogen – en dat van uw buren.

Wanneer ga ik het gesprek aan met mijn buren?
Wacht niet te lang met uw klachten. Spreek uw buren zo snel mogelijk, het liefst direct, aan als u een klacht heeft. De volgende tips helpen u om dit op een open en constructieve manier te doen.

Tips voor een gesprek met de buren

Buurtbemiddeling Heerhugowaard is een samenwerking van MET Heerhugowaard en De Bemiddelingskamer