Rouwgroep 'Ik mis je'

Een groep voor iedereen die een naaste heeft verloren, daar een weg in wil vinden en dit verlies wil verwerken

Allemaal beleven we wat ons overkomt anders. Allemaal rouwen we op onze eigen unieke manier. Over één ding zijn we het altijd eens: dat dood zo ongelooflijk dood is.

Iemand die een dierbare is verloren, heeft steun vanuit zijn of haar omgeving keihard nodig. Juist het feit dat vrienden, familieleden, buren en/of collega’s er voor de rouwende zijn, helpt om het verlies te leren aanvaarden en de draad van het leven weer op te pakken. Uiteraard kost dit de nodige tijd. Helaas zie je vaak dat ‘de wereld’ er een tijdje na de begrafenis of crematie wel zo’n beetje klaar mee is: iedereen gaat verder met het leven van alledag.
Maar jij kunt nog niet verder, ook al wil je wel.

Je hebt behoefte om met anderen je gevoelens te delen. Je wil niet vergeten, maar het mag wel iets minder pijn gaan doen. Je wil het vorm geven, het verlies dragelijk maken.

De Rouwgroep 'Ik mis je'

MET Heerhugowaard begeleidt een rouwgroep. De rouwgroep is een mix van gesprekken, informatie krijgen en beeldende opdrachten. Er is ruimte en aandacht voor ontmoeting met lotgenoten.

Wanneer en waar?

De groep start op 21 september en komt 8 keer (om de week) bijeen op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur.
Data: 21 september, 5 en 19 oktober 2, 16 en 30 november 7 december 2021 en 11 januari 2022.
Op basis van de dan geldende RIVM maatregelen vinden de bijeenkomsten plaats in Heerhugowaard (waarschijnlijk Wijkcentrum de Horst) of online.

Wilt u meer informatie of u aanmelden?

U kun contact opnemen met
Yvonne Heilig
T  06 39861664
E 

Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek.