Ben je alleenstaand ouder? Is het je gelukt een baan te vinden?
Wil je een andere alleenstaande ouder helpen om dit voor elkaar te krijgen?
Of lukt het je nog niet om een baan te combineren met de zorg voor kinderen?
En kun je hier wel ondersteuning bij gebruiken?

Het project Werkmaatjes koppelt een alleenstaande ouder met een baan aan een andere alleenstaande ouder zonder werk; om die te begeleiden in de zoektocht naar een baan. Als ouder wil je graag aan de slag, maar het lukt nog niet de zorg voor de kinderen te combineren met werk. Alleenstaande ouders mét werk weten als geen ander hoe lastig dit soms kan zijn en kunnen hierbij helpen.

Hoe werkt het?

Vooraf krijgt u een intake, zodat een deelnemer of een maatje gezocht kan worden waarmee u een klik hebt. Als maatje krijgt u een training die u goed voorbereidt op de begeleiding als werkmaatje. Daarna volgt een kennismaking tussen het maatje en de deelnemer, in het bijzijn van de coördinator van Werkmaatjes. Als u beide akkoord gaat, start de samenwerking. De coördinator blijft altijd bereikbaar voor vragen, hulp en ondersteuning.

Wat doet een werkmaatje?

U bent voor een half jaar werkmaatje en ondersteunt de ander bij zijn of haar pad richting een leuke baan. U kunt hierbij denken aan:
-  Uitwisselen van praktische tips en ervaringen
-  Samen vacatures doornemen
-  Schrijven van een CV of sollicitatiebrief
-  Oefenen voor sollicitatiegesprekken
-  Een snuffelstage voor de deelnemer (bijvoorbeeld op uw werk).

Wanneer kunt u beginnen?

U kunt zich direct aanmelden als vrijwilliger. Zodra een enthousiaste Heerhugowaarder is gevonden die bij u past, kunt u samen met hem of haar aan de slag.

Meer weten of u aanmelden?

U kunt contact opnemen met sociaal werker Louise Hartman, T 06 411 304 16, E